Monday, December 3, 2012

Senarai Program Bulan Disember (Update)

Jambori Unit Amal Di Pantai Kelanang30 November 2012, Jumaat - Pemuda PAS Taman Ehsan telah menyertai Konvoi dan Program Jambori Unit Amal yang diadakah di Pantai Kelanang, Pantai Morib, Banting, Selangor. Program yang berlangsung selama dua hari dua malam tersebut telah diadakan oleh Unit Amal Subang, dibawah pengelolaan Ketua Penyelaras Unit Amal Subang, En. Zulkifli dan Ustaz Hanafi Zulkapli. Program tersebut telahdirasmikan oleh Pengarah Jabatan Amal Selangor, Tuan Nazri. Program tersebut juga telah disertai oleh para remaja dan belia dari seluruh Subang, antaranya Taman Ehsan, Damansara Damai, Matang Jaya, Merbau Sempak, dan Kota Damansara. Program bermula malam, dimana Pemuda PAS Taman Ehsan berkumpul di PUTEH sebelum bergerak ke tapak konvoi. Konvoi bermula di Masjid Bandar Baru Sungai Buloh. Peserta Konvoi telah dinggah di sebuah Stesen Petronas.Peserta Konvoi tiba di Pantai Kelanang pada tengah malam. Gambar di bawah menunjukkan khemah yang didirikan oleh peseta dari Taman Ehsan yang telah menarik perhatian banyak pihak, hingga menjadi tempat untuk para AJK beristri rehat.
Gambar di bawah diambil ketika para peserta sedang bebas santai, pada waktu pagi.Pada keesokannya, peserta di sajikan dengan permainan bola sepak api antara kumpulan-kumpulan khemah.

Antara pengisian-pengisian lain yang disajikan ialah seperti Kuliyah Maghrib, kuliyah Subuh, kawad kaki, Jungle Tracking, Penerangan berkenaan Unit Amal dan sebagainya.


Taklimat Simulasi Pilihanraya bersama JPRD

05 Disember 2012, Rabu - Pemuda PAS Taman Ehsan telah bersama dengan JPRD menjayakan program taklimat pilihanraya yang disampaikan oleh En. Khairuddin Othman, Penyelaras DUN Paya Jaras. Taman Ehsan telah dijadikan tuan rumah bagi program tersebut.


Usrah Berkala Pemuda PAS Taman Ehsan

07 Disember 2012, Jumaat - Pemuda PAS Taman Ehsan telah membuat program Usrah berkala dengan membincangkan matlamat perjuangan Islam dan berkongsi pengalaman. Usrah telah dipengerusikan oleh En. Muhammad `Afif Bin Abd Majid dan bernakibkan Ustaz Fauzi.

Mesyuarat Unit IT UPU


09 Disember 2012, Ahad - Pemuda PAS Taman Ehsan mengadakan mesyuarat gerak kerja unit I.T. bagi UPU Taman Ehsan. Mesyuarat telah dihadiri oleh tiga orang wakil Pemuda Cawangan Taman Ehsan. Mesyuarat yang berlangsung selepas Zohor dan berakhir sebelum Asar.


Mesyuarat UPU

11 Disember 2012, Selasa - Pemuda PAS Taman Ehsan telah bersama dengan UPU Taman Ehsan dalam mesyuarat UPU bagi Cawangan Taman Ehsan bagi membincangkan pembahagian tugasan menjelang pilihanraya Umum yang akan datang. Mesyuarat dipengerusikan leh Haji Tamam Bin Patah Raji yang dihadiri oleh ahli-ahli PAS Cawangan Taman Ehsan.

3 comments:

 1. Replies
  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

   Delete
 2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete