Sunday, November 4, 2012

Senarai Program Bulan November (Update)

Usrah Berkala Pemuda PAS Taman Ehsan


02 November 2012, Jumaat - Pemuda PAS Taman Ehsan telah membuat program Usrah berkala dengan membincangkan Tafsir Surah Al-Hujurat, tulisan Tuan Guru Abdul Hadi Awang. Nakib Usrah ialah Ustaz Fauzi.

Konvoi Bermotor Program Forum 'Merempit Ke Syurga'


03 Nov 2012, Sabtu - Pemuda PAS Taman Ehsan telah menyertai Konvoi ARC Subng ke Program Forum 'Merempit ke Syurga' yang dianjurkan oleh NGO, Kumpulan Peransang. Antara barisan panel yang hadir ialah Ustaz Zaharuddin dan Ustaz Nazri. Moderator forum tersebut ialah Bob Lokman.

Pengedaran Risalah LPN bersama DHPP Subang


04 Nov 2012, Ahad - Pemuda PAS Taman Ehsan telah bersama menjayakan Program Pengedaran risalah PAS berbahasa Cina di Pasar Pagi Taman Ehsan, deretan kedai dan kawasan perumahan di E4, E3 dan E2.

Mesyuarat Jambori Amal Kawasan04 Nov 2012, Ahad - Pemuda PAS Taman Ehsan telah menyertai mesyuarat Unit Amal Subang bagi menjayakan program Jambori Unit Amal Subang bersama Konvoi ARC Subang. Mesyuarat berlangsung di Surau Al-Falah, Bandar Baru Sungai Buloh yang diketuai oleh En. Zulkifli, Penyelaras Unit Amal Subang.

Usrah Berkala Pemuda PAS Taman Ehsan

23 Nov 2012, Jumaat - Pemuda PAS Cawangan Taman Ehsan telah mengadakan Usrah mingguan di Pusat Tarbiyah Ehsan(PUTEH). Usrah dihadiri oleh 5 orang pemuda, dan disertai bersama seorang ahli pemuda yang baru, En. Ali yang datang dari Subang Bestari U5. Usrah pada malam tersebut membincangkan tentang ciri-ciri jemaah Islam yang patut kita ikuti. Usrah diketuai oleh En. Khairulanuar Bin Abd Rahman. Terdapat juga hal-hal lain yang dibincangkan iaitu Program Jambori Unit Amal Subang bersama ARC Subang dan Program REHLAH Pemuda Cawangan ke Tanah Tinggi Cameron.

Mesyuarat Jambori Amal Kawasan


27 Nov 2012, Selasa - Pemuda PAS Taman Ehsan telah menyertai mesyuarat Unit Amal Subang bagi menjayakan program Jambori Unit Amal Subang bersama Konvoi ARC Subang. Mesyuarat berlangsung di Pejabat DPPK Subang, PASTI Kota Damansara, yang diketuai oleh Timbalan Ketua Pemdua PAS Kawasan Subang, En. Hazwan.

Konvoi Kebajikan ARC Subang bersama Masjid Al-Muhtaddin, Damansara Damai


28 Nov 2012, Rabu - Pemuda PAS Taman Ehsan telah menyertai mesyuarat Konvoi ARC Subang bersama pihak Masjid Al-Muhtaddin, Damansara Damai, bagi menyerahkan sumbangan kepada senarai nama golongan miskin dan ibu tunggal di sekitar Damansara Damai. Gambar di atas menunjukkan pihak ARC dan pihak Masjid sedang membahagi-bahagikan sumbangan mengikut nama bagi setiap kumpulan penggerak. Gambar di bawah pula ialah sesi taklimat yang disampaikan oleh wakil pihak Masjid untuk menerangkan kaedah-kaedah penyampaian sumbangan.

Gambar seterusnya ialah antara penerima-penerima sumbangan yang menerima sumbangan dari pihak Kerajaan Negeri Selangor melalui MAIS.

3 comments:

 1. This comment has been removed by a blog administrator.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Syukur alhamdulillah saya ucapkan kepada ALLAH karna atas kehendaknya melalui MBAH RAWA GUMPALA saya sekaran sudah bisa buka toko sendiri dan bahkan saya berencana ingin membangun hotel dan itu semua berkat bantuan MBAH RAWA GUMPALA,saya tidak pernah menyanka kalau saya sudah bisa sesukses ini,atas bantuan MBAH RAWA GUMPALA yang telah memberikan nomor selama 3x putaran dan alhamdulillah itu semuanya tembus bahkan beliau juga membantu saya dengan dana ghaib dan itu juga benar benar terbukti,MBAH RAWA GUMPALA juga menawarkan minyak penarik kepada saya dan katanya minyak ini bisa digunakan untuk berbagai jenis keperluan dan baru kali ini saya temukan paranormal yang bisa dipercaya,,bagi teman teman yang ingin dibantu untuk dikasi nomor yang benar benar terbukti tembus atau dana ghaib dan kepengen ingin membeli minyak penarik silahkan hubungi MBAH RAWA GUMPALA di 085316106111 ini benar benar terbukti nyata karna saya sendiri yang sudah membuktikannya. BUKA BLOG MBAH RAWA GUMPALA

   Delete
 2. Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,jangan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohan dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI
  Saya ingin berbagi cerita kepada anda bahwa saya ini IBU PUSPITA seorang TKI dari malaysia dan secara tidak sengaja saya buka internet dan saya melihat komentar ibu hayati yg dari honkong tentan MBAH KABOIREN yg telah membantu dia menjadi sukses dan akhirnya juga saya mencoba menghubungi beliau dan alhamdulillah beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor toto 6D dan alhamdulillah itu betul-betul terbukti tembus,kini saya sangat berterimakasih banyak kepada MBAH KABOIRENG dan jika anda ingin seperti saya silahkan hubungi MBAH KABOIRENG di 085-260-482-111,saya juga tidak lupa mengucap syukur kepada ALLAH karna melalui MBAH KABOIRENG saya juga sudah bisa sesukses ini dan jangan mudah percaya kepada MBAH yg lain selain MBAH KABOIRENG karna saya juga pernah mengalami yg namanya dibohongin sama para normal yg lain,ini bukan rekayasa dari saya melainkan ini kisah nyata dari seorang TKI,janan ada percaya klau ada yg memakai pesan ini klau bukan atas nama saya krna itu cuma bohon dan ini resmi saya yg menulis.Untuk yg punya rum erimakasih atas tumpangannya. KLIK _ GHOB _ 2D 3D _ 4D _ 6D _ DISINI

  ReplyDelete